Barnfetma " allas problem

Vi tycks alla vara besatt av vikt i dessa dagar, även när det gäller barn - å ena sidan, rubriker är fulla av hårdhänta brev till föräldrarna från myndigheter om deras barn är överviktiga, å den andra, föräldrarna är livrädd om anorektisk utseende förebilder för sina pre-teen döttrar. Säkerligen barn bör lämnas ensam, och vi bör undvika mal på om vikt i fall vi ger dem en komplex om det? Behöver vi verkligen en nationell barnfetma veckan?

Barnfetma "allas problem.
Barnfetma "allas problem.

Tyvärr är det inte så enkelt, eftersom 40-70% av överviktiga barn växer upp i feta vuxna, med alla de problem som diabetes och hjärtsjukdomar som ger. I Storbritannien har fetma bland vuxna tredubblats under de senaste 30 åren och tyvärr är barn blir fetare i alla åldrar. Sedan 1995 har antalet pojkar i feta området ökat från 11% till 17%, med en ökning från 12% till 16% bland flickorna. När de börjar skolan, är nästan en av 10 barn överviktiga, och nästan 1 av 20 är i denna kategori när de lämnar grundskolan. En stor brittisk studie visar att om vi alla börjar att agera, 2050 2 i 3 barn blir överviktiga.

Överviktiga barn är inte bara lagra upp problem för senare i livet. De är mer benägna att ha låg självkänsla, och tyvärr mer benägna att bli mobbade. Så många föräldrar jag ser i mitt mottagningsrum är desperata att ge sina barn den bästa starten i livet, men är inte säker på hur man ska prata med sina barn om deras vikt, eller hur man kan hjälpa dem. De kan ha svårt att veta hur man ska äta riktigt hälsosamt på en budget - endast en tredjedel av de vuxna i Storbritannien uppfylla regeringens mål på fem om dagen för frukt och grönsaker. De kan ha svårt att hjälpa sina barn vara aktiv nog - endast två tredjedelar av pojkarna och hälften av flickorna gör de rekommenderade 60 minuters daglig fysisk aktivitet.

Patient Storbritannien erbjuder massor av praktiska tips på hur föräldrar kan förbättras inte bara deras barns hälsa, men hjälpa familjen på samma gång. För ett-till-ett stöd, det LAGNINGEN programmet har ett rikstäckande nät av lokala grupper som erbjuder workshops för barn och sina föräldrar för att ge dem den kompetens, kunskap och stimulans de behöver för att arbeta på sin vikt. De flesta remisser kommer från GPs, skolsköterskor och lärare, men föräldrar och vårdnadshavare kan också hänvisa barnen själva. Om vi ​​ska slå statistiken, måste vi arbeta tillsammans mot ett hälsosammare framtid.

Aktuella artiklar

  • Klåda vulvae (klåda i vulva) är vanligt. Det finns många orsaker. Behandlingen…
  • Urogenitalt (GU) framfall uppstår när normala stödstrukturer för de organ inne…
  • Hypospadi är en abnormitet av urinröret och penis som är närvarande vid födseln.…
  • Det finns två huvudtyper av kronisk prostatit - kronisk bakteriell prostatit…