Av timmar och oåtkomligt?

De flesta av oss är väldigt bra på att begrava våra huvuden i sanden. Vi har verkligen blivit mer medvetna om vår hälsa i allmänhet - ändlösa tidningen skräckhistorier har sett till det. Men, kanske naturligt, vi föredrar att tro att olyckor bara händer andra människor.

Men var out-of-timmars vård för medicinska problem är berörda, är lite framåttänkande en god investering. Sedan 2003 har de flesta GPS slutat göra hembesök hos sina patienter på natten. Det innebär att du sannolikt inte att kunna kontakta din egen läkare 24 timmar om dygnet. Lyckligtvis finns det massor av alternativ - du behöver bara veta hur man hittar dem.

Att se en GP

Din GP bör vara tillgänglig från 8:00 till 06:30 på vardagar. Du kan fortfarande se en GP vid andra tillfällen som du inte är tillräckligt bra för att vänta tills din egen läkarmottagning öppnar igen. I de flesta områden, grupper av GPs arbetar tillsammans i skift, baserade på ett lokalt högkvarter, för att täcka medicinska akutfall. Du kommer att bli ombedd att lämna dina uppgifter när du ringer, och en läkare kommer att ringa dig tillbaka. Om du är tillräckligt bra för att resa, kommer du antagligen att bli ombedd att gå till läkarmottagningen i högkvarteret. Annars finns det läkare som reser runt plåstret som kan göra hembesök för människor alltför sjuka för att gå i. Du kommer antagligen inte vet doktorn, men de är alla fullt kvalificerade allmänläkare.

De flesta operationer har en telefonsvarare budskap som kommer att ge dig många out-of-timmars högkvarter. Annars kan du ringa NHS Direct (eller NHS 24 i Skottland) för mer information - läs vidare för alla telefonnummer du behöver!

Av timmar och oåtkomligt? Planera framåt för att spara dig en huvudvärk.
Av timmar och oåtkomligt? Planera framåt för att spara dig en huvudvärk.

NHS direct/24

Du kan ringa en rådgivare som helst för information om ut-of-timmars service. Du kan också ringa till läkare - du kommer bli kopplad till en utbildad sjuksköterska om frågan är medicinska. Det kan spara dig tid och bekymmer. Om du har tillgång till Internet, kan du ta reda på information om dina lokala tjänster på det sättet. Du kan också få tillgång till en enorm mängd information till patienter om hur du kan behandla dig själv och när man bör söka professionell hjälp.

Webbplats: NHS Direct (England)
24-timmars hjälplinje: 0845 4647

Webbplats: NHS Direct (Wales)
24-timmars hjälplinje: 0845 4647

Hemsida: Nhs24 (Skottland)
24-timmars hjälplinje: 0845 424 2424

Webbplats: Northern Ireland

Mindre skador enheter

Massor av områden har nu en mindre skador enhet - det finns över 150 bara i England - och du kan se en kvalificerad sköterska eller läkare där. De kan behandla skärsår, skrubbsår, stukningar, infekterade sår, mindre infektioner, eller små brutna ben (som fingrar eller tår). De väntar är oftast mycket kortare än i akutmottagning, och de flesta är öppna 12 timmar om dagen, inklusive helgdagar och helger.

Planera framåt för att spara dig en huvudvärk

Det finns inget värre än att behöva fatta beslut när du känner dig riktigt sjuk. Din hjärna känns som det är fullt av bomull, och du vill bara ligga där och ha någon att ta hand om dig. Så planera framåt och göra en lista över alla telefonnummer du behöver för att få hjälp snabbt. Här är några av de alternativ som du kanske vill tänka på:

  • Fråga på din GP: s operation om sina arrangemang för out-of-timmars medicinska problem. De kanske kan ge dig den direkta antalet out-of-timmars GP tjänsten. Detta kommer att rädda dig från att behöva ringa GP: s operation och kopierar uppgifterna från telefonsvararen
  • Ring NHS Direct eller NHS24 och be om information om lokala tjänster. De kommer att kunna berätta de telefonnummer och adresser för din out-of-timmars service, A & E-avdelningen och mindre skador enhet om det finns en nära dig
  • Sätt siffrorna tillsammans på ett kort, tillsammans med uppgifter om din närmaste anhörig. Sedan hålla den på kylen, eller någon annanstans du inte förlorar det
  • Glöm inte att uppdatera kortet med några månaders mellanrum. Vi ändrar alla våra mobiltelefoner regelbundet dessa dagar, så du är särskilt sannolikt att hitta din sons eller dotters nummer är inaktuell!

Tack till "My Weekly" tidningen där artikeln publicerades ursprungligen.

Aktuella artiklar

  • Klåda vulvae (klåda i vulva) är vanligt. Det finns många orsaker. Behandlingen…
  • Urogenitalt (GU) framfall uppstår när normala stödstrukturer för de organ inne…
  • Hypospadi är en abnormitet av urinröret och penis som är närvarande vid födseln.…
  • Det finns två huvudtyper av kronisk prostatit - kronisk bakteriell prostatit…