Lotion och sprayer för huvudlöss

Anti-löss lotion och sprayer brukar fungera bra för att rensa huvudet löss.

För närvarande finns det fem huvudsakliga rekommenderade alternativ för löss clearing huvud:

  • Dimetikon 4% lotion (handelsnamn: Hedrin ®).
  • Isopropylmyristat och cyklometikon lösning (handelsnamn: Full Marks Solution ®).
  • Kokos, anis, och ylang ylang dimma (handelsnamn: Lyclear SprayAway ®).
  • Malation 0,5% vattenbaserad vätska (har olika handelsnamn).
  • Blöt kamma med Bug Buster ® kam och metod.

Behandlingen väljs kan bero på dina personliga preferenser och vad du har provat innan (i förekommande fall). Varje behandling har en god chans att rensa huvudet löss om de tillämpas eller görs på rätt sätt och om alla berörda personer i hushållet behandlas samtidigt.

Varje behandling är nu kortfattat men för information om hur du använder varje behandling, läs instruktionerna som följer med förpackningen. (Wet kamning behandling diskuteras i en separat broschyr som heter "Huvudlöss - Våt Kamma behandling".)

Relaterade artiklar

Dimetikon lotion

Dimetikon är en silikon-baserad produkt. Det klassas som en fysisk insektsmedel och har inte klassats som en kemisk insekticid. Dimetikon har en god säkerhetsprofil rekord och används ofta i kosmetika och toalettartiklar. Du bör tillämpa lotion två gånger - sju dagars mellanrum. Varje ansökan lämnas på minst åtta timmar (över natten) och sedan tvättas bort med schampo och vatten.

Dimetikon är tänkt att döda löss genom en fysikalisk process snarare än genom någon kemisk effekt. Det är tänkt att fungera genom att blockera de rör som används av löss att andas och genom att blockera vägen lössen passera ut vatten, som dödar dem. Det är dock inte tänkt att döda okläckta ägg. Det är därför två applikationer behövs, sju dagars mellanrum. Den andra ansökan till att eventuella löss som kläcks ur ägg som överlevde den första ansökan kommer att dödas innan de är gamla nog att lägga ytterligare ägg.

Dimetikon är lämplig för alla åldrar, de med hudåkommor, och de med astma. Det finns på recept. Du kan också köpa dimetikon over-the-counter (dock inte för barn yngre än sex månader gamla).

Isopropylmyristat och cyklometikon lösning

Detta klassas som en fysisk insektsmedel och har inte klassats som en kemisk insekticid. Det fungerar på ett liknande sätt till dimetikon. Du applicera lösningen på hårbotten och lämna på plats i 10 minuter. Håret är sedan kammade med en fintandad kam för att ta bort löss. Tvätta sedan med schampo för att ta bort lösningen. Behandlingen ska sedan upprepas i sju dagar. Den andra ansökan till att eventuella löss som kläcks ur ägg som överlevde den första ansökan kommer att dödas innan de är gamla nog att lägga ytterligare ägg.

Denna behandling är lämplig för dem med astma. Det är inte lämpligt för barn under två år eller personer med hudsjukdomar. Den finns tillgänglig på recept och även att köpa över disk

Kokos, anis, och ylang ylang (CAY) sprej

Detta är också en fysisk insektsmedel och fungerar på ett liknande sätt till dimetikon. Du ansöker sprayen till håret och hårbotten och lämna på plats i 15 minuter. Håret är sedan kammade med en fintandad kam för att ta bort löss. Tvätta sedan med schampo för att ta bort sprayen. Behandlingen ska sedan upprepas i sju dagar. Den andra ansökan till att eventuella löss som kläcks ur ägg som överlevde den första ansökan kommer att dödas innan de är gamla nog att lägga ytterligare ägg.

Denna behandling är inte lämplig för barn yngre än två år, personer med hudåkommor, eller personer med astma. Den finns tillgänglig på recept och även att köpa över disk.

Malation 0,5% vattenbaserad vätska

Malation är en kemisk insekticid som har använts under många år för att behandla huvudlöss. Den malation dödar lössen. Det finns olika märken.

Den är lämplig för alla åldrar och för de med hudåkommor. Det finns på recept. Du kan också köpa malation over-the-counter (dock inte för barn yngre än sex månader gamla). Du bör tillämpa lotion två gånger - sju dagars mellanrum. Varje ansökan lämnas på minst 12 timmar (över natten) och sedan tvättas bort med schampo och vatten. Den andra ansökan till att eventuella löss som kläcks ur ägg som överlevde den första ansökan kommer att dödas innan de är gamla nog att lägga ytterligare ägg.

(Notera:. Schampo, mousse och creme skölj beredningar av malation eller andra insekticider rekommenderas inte eftersom de inte fungerar så bra som lotion eller vätskor)

Lotion och sprayer för huvudlöss. Vilka är de behandlingsalternativ för huvudlöss?
Lotion och sprayer för huvudlöss. Vilka är de behandlingsalternativ för huvudlöss?

Olika andra besprutningsmedel använts tidigare. Till exempel är permetrin inte längre rekommenderas eftersom det finns farhågor om att många löss är nu resistenta mot den. Fenotrin och karbaryl är inte längre tillgänglig i Storbritannien.

Det finns flera andra behandlingar som sägs av vissa människor att arbeta. Till exempel, tea tree olja, Quassia, andra eteriska oljor, naturläkemedel, elektriska kammar. Det finns dock en brist på studier för att bekräfta att de fungerar bra i de flesta fall. Därför, tills mer forskning görs, kan dessa andra metoder inte rekommenderas.

Endast om de har huvudlöss. Alla människor i samma hem, och andra nära head-to-head kontakter från de föregående 4-6 veckor bör kontaktas. Säg åt dem att leta efter löss och behandla vid behov. (Det brukade rådas att behandla alla nära kontakter även om de hade inga symptom. Detta har ändrats till bara behandla människor som har huvudlöss.)

Alla personer med huvudlöss i samma hem bör behandlas samtidigt. Detta stoppar löss som skickas runt igen.

Barn med huvudlöss bör fortsätta att gå till skolan. Tvärtemot vad många tror, ​​inte huvudlöss sprids inte snabbt genom skolan. Alarmerande huvudlöss brev från skolan är oftast gagnlöst. Du behöver nära head-to-head kontakt för att föra löss till andra. Små barn som leker nära varandra kan passera löss på. Om ditt barn har huvudlöss, är en förnuftig inställning att berätta föräldrar till sina nära vänner att hålla utkik efter löss i sina barn.

Det finns inget bra sätt att förebygga huvudlöss. Löss avstötande sprayer fungerar inte mycket bra. Om du upptäckt kamning av barns hår varje vecka eller så, kommer du upptäcka huvudlöss snart efter att de har påverkat håret. Du kan sedan börja behandlingen snabbt och minskar risken att överföra dem till andra.

  • Använd en anti-löss behandling först när du är säker på att du har, eller ditt barn har, huvudlöss. Använd dem inte för att förhindra huvudlöss.
  • En vanlig orsak till huvudlöss att återkomma i en person är att nära kontakter (familj och nära vänner) inte kontrolleras för huvudlöss, och inte behandlas om de har huvudlöss. Den behandlade personen är då sannolikt att få huvudlöss tillbaka igen från obehandlad familj eller vänner.
  • Efter behandling och när lössen har gått, kan det ta 2-3 veckor för klådan att gå fullt ut.
  • Nits kan kvarstå efter löss har gått. De är tomma äggskal och hålla starkt till håret. De kommer så småningom att falla ut. Om du föredrar, kan en fintandad "nit kam" bort dem.

Aktuella artiklar